Є проблеми з водою?

Є проблеми з водою?

За якої температури замерзає вода?

   Ще зі шкільних років ми пам’ятаємо, що за звичайних умов вода вкривається кригою та замерзає вже температурі 0°С.

А якщо вам скажуть, що це не зовсім так?

Ми підібрали факти, які спростують шкільну теорію та доведуть, що є умови, за яких вода може замерзати при температурі нижче за -40°С.

Цікаво? Мова йдеться про дистильовану воду, яка замерзає за -42°С. Як таке можливо? Вся справа в її хімічному складі. Проходячи очищення від солей, вона втрачає додаткові зв’язки та не здатна кристалізуватися. Більше того, сучасні науковці винайшли такий спосіб очищення води,після якого температура замерзання її становить -70°С

Насправді, важко зрозуміти, яка саме на смак ця вода, адже наші фільтри оптимально очищують воду, роблячи її смачною та корисною!

Для детальної консультації щодо вибору системи очищення зверніться до наших фахівців.

+38 067 360 07 07 +38 099 360 07 07 +38 073 360 07 07

 

 Засолена вода також має свої особливості при замерзанні. Вважається, що вода морів та океанів замерзає при температурі -1,9°С. але це не означає, що всі світові океани вкриються кригою за цієї температури, тут є свої нюанси. Велику роль відіграють територіальне розташування та ступінь засолення води.

 Для прикладу:

  • Азовське море замерзає при температурі -0,7°С;
  • Каспійське при -0,5°С, а ось Японське взагалі не береться кригою за рахунок великої концентрації солей.

 Вчені врахували всі географічні та хімічні особливості вод Землі і прийшли до висновку, що середня температура, при якій замерзає Світова вода складає -4°С.

 Цікаві факти - Якщо до дистильованої води додати льоду чи снігу, то вона враз замерзне; -         

 Додавши велику кількість звичайної солі у воду з-під крану, вона зможе замерзнуть лише при температурі -21°С;

- Гаряча вода замерзає швидше; 

- В трубах вода може замерзнути у випадку, якщо протягом декількох днів буде триматися температура -5°С;

- Лише 3% від світового запасу придатні до пиття, вся інша частина знаходиться в льодовиках. Отже, процес замерзання води безпосередньо залежить від її засоленості – чим вона більша, тим низькіша температура потрібна для льоду. Варто звернути увагу, що мова йдеться про водойми не протічних вод – ставки, моря, океани.

Адже, наприклад, в річках, замерзає лише поверхня, а під товщею льоду тече річка.

Схожі статті
Запитати у менеджера