Як вода впливає на процес приготування їжі?
Чи помічали ви, як вода впливає на процес приготування їжі? Навіть такі звичні напої як чай та кава мають різні смаки, якщо їх заварити у фільтрованій та джерельній воді. Сьогодні ми розкриємо секрети використання певних вод для готування різних страв.
Небезпека забрудненої води
Комусь це може здатися дивним, але для того, щоб їжа була апетитна, а головне корисна, необхідно використовувати якісну воду. Маючи не зовсім чисту воду з-під крана, необхідно встановити ефективну систему очищення. На сайті softis. ua можна ознайомитися та замовити будь-яке водоочисне обладнання:
+38 067 360 07 07 +38 099 360 07 07 +38 073 360 07 07
Яку ж небезпеку несе неякісна вода? По-перше, науковці довели, що такі продукти, рис та картопля здатні вбирати домішки з води. У ході досліджень було встановлено, якщо варити крупу у концентрованій арсеном воді, його вміст у каші зростає до 30%. Крім того, доведений протилежний зв'язок, коли хімічні речовини переходять до води. Це можна спостерігати, якщо забруднені нітратами огірки залишити у чистій воді на 10-12 годин.
Другий, не менш вагомий фактор – це зіпсування смакових властивостей страви. Речовини, які забруднюють воду відчутно впливають на аромат та апетитність приготовленої їжі. Наприклад, сильно лужна вода залишає гіркуватий присмак, що особливо відчутний при варінні макаронних виробів.
Чи бувало у вас таке, що зваривши бобові чи будь-який цілісно-зерновий продукт утворилася липка та несмачна каша? Напевно, що кожна друга господиня стикалася з такою проблемою. У більшості випадків думають, що причиною цього є неякісний продукт або ж просто перетримали на пательні. Насправді від якості використаної води залежить багато процесів, приготування в тому числі. Ми підібрали поширені продукти харчування та поради щодо їх варіння.
1. Щоб шлунок краще перетравлював бобові, їх необхідно замочувати.
2. Макаронні вироби бажано варити у воді після фільтру. Це допоможе уникнути липкості та розварювання.
3. Тверді овочі (картопля, буряк, морква) гарно зваряться та збережуть користь (природний пектин) у твердій воді.
Висновки
Вищезазначена інформація є чудовим доказом того, що від стану води з-під крана, свердловини, колодязя залежить не лише фізичний стан організму та термін експлуатації побутових приладів, а й смак та користь приготовленої їжі.
Наша порада: оптимальною для вживання та побутових потреб є м'яка або середньої твердості вода. Вона приносить мінімальну шкоду та майже не впливає на смак та користь продуктів. Крім того, важливо використовувати чисту рідину. З цим вам допоможе компанія Softis.ua. Багаторічний досвід у сфері водопідготовки та водоочищення гарантує професійний підбір фільтра для води, враховуючи ваші потреби та побажання. На сайті softis.ua представлене сертифіковане обладнання, яке упродовж 10 років рятує багатьох мешканців міста від неякісної води. Ми знаємо все про користь та якість води, тому впевнено стверджуємо, що з нами чиста вода з-під крана – це реальність!