Очищення води в кафе, ресторані, барі. Яке водоочищення обрати?
Престиж та успіх будь-якого закладу відпочинку чи харчування залежить від багатьох критеріїв (умови, якість послуг, ціни тощо). Поміж цього, завжди залишається незмінним факт, що у до ресторанів, кафе чи фудкортів найчастіше люди повертаються, якщо їм сподобалася кухня. Саме якість та смак приготовлених страв – є однією з головних якостей, за яким відвідувачі довіряють закладу. Зрозуміло, що для цього потрібно мати у команді професійного шеф-повара. Але не потрібно забувати, що якою б майстерністю не володів кухар, смак його страв може зіпсувати звичайна вода! Так-так! Саме від якості рідини залежить кінцевий результат будь-якого напою чи блюда. Саме цим пояснюється великий попит на фільтри для очищення води в ресторані.
Щоправда, певна частина власників закладів харчування користуються замовленням бутильованої води. Проте, як свідчить досвід, це дорожчий варіант, у порівнянні з встановленням системи очищення води до ресторанів. У середньому, на кожному літрі очищеної води ви економите до 10 разів менше коштів, аніж купуючи воду.
Різновиди фільтрів: особливості та характеристики
Говорячи про очищення води для кафе чи ресторанів, варто зауважити, що обладнання має покращувати не лише органолептичні показники, а й повністю видаляти шкідливі домішки. Найчастіше, власники звертаються до компанії Softis.ua за установкою, яка допоможе зменшити жорсткість води. Надмірна кількість солей кальцію та магнію не лише змінюють смак страв, а й згубно впливають на роботу побутових приладів, адже наліт уражує нагрівальні елементи. Це може призвести до передчасного виходу з ладу посудомийних машин чи бойлерів.
Враховуючи постійне збільшення закладів харчування та поганий стан води з-під крана, виробники водоочисного обладнання пропонують широкий асортимент моделей для комерційного застосування. У цьому полягає головна проблема, адже обираючи фільтр для свого закладу важливо не розгубитися у великому різноманітті. Правильно підібране обладнання дозволить не тільки очистити воду, а й зекономити кошти. Саме для цього ми підготували детальний опис, загальні характеристики, а також переваги та недоліки фільтрів для води в кафе.
Система очищення зворотного осмосу
Багаторічний досвід спеціалістів компанії Softis показує, що найбільш ефективним та практичним фільтром для води у кафе являється прохід рідини через осмотичну мембрану. Головний принцип роботи обладнання полягає у молекулярному очищенні, під час якого через основний елемент (мембрану) пропускаються лише ті молекули, що максимально наближені до природної структури води. При цьому, життєво необхідні кисень та гази зберігають свою форму. Ступінь очищення зворотним осмосом складає понад 96%. У результаті, відфільтрована вода на смак та хімічним складом нагадує талу воду. Багаторазові дослідження стверджують, що саме така вода є найбільш оптимальною для нашого організму та здоров'я. Крім цього, для приготування кави та чаю найкраще використовувати очищену воду, що дуже схожа за сольовим складом на воду після системи очищення зворотним осмосом.
Проточний фільтр
Шукаючи способи багаторівневого очищення води для кафе та ресторанів, особливу увагу потрібно звернути на проточну систему очищення. Такі фільтри складаються із декількох картриджів, які на початку проводять механічну фільтрацію (видаляють пісок, іржу, мул), а потім покращують органолептичні властивості, зменшують жорсткість води, а також видаляють сполуки важких металів.
Однією з головних причин, чому проточні фільтри мають таку популярність – є їх помірна ціна. Так, у порівнянні із системою зворотного осмосу проточні фільтри є доступнішими. Крім того, їх комплектація дозволяє вибрати необхідний розмір сітки для картриджа. Особливо це зручно для видалення конкретних видів забруднення. Щоправда, проточні фільтри мають і недоліки. Так, споживачі відзначають, що незручність полягає у регулярній заміні картриджів. Саме від цього залежить стан та якість вихідної води. А ми вже зазначали раніше, що корисна та очищена рідина – запорука смачних та ароматних страв чи напоїв.
Магістральний фільтр
Ще одним варіантом очищення води в ресторанах та кафе є встановлення магістральних фільтрів. Їх принцип роботи схожий на всі попередні установки, але відрізняється способом монтажу. Магістральні фільтри під’єднується безпосередньо до трубопроводу (магістралі), що дозволяє очищувати воду перед входом до мережі подачі води в приміщенні. Це забезпечує не лише якісне очищення рідини, а й захищає труби від корозії чи іржі. Як правило вони виникають у випадках води з поганою якістю, найчастіше, з високим вмістом солей жорсткості та сполук заліза та марганцю.
Щодо негативних якостей магістральних фільтрів можна відмітити тільки їх велике різноманіття. Тому, для того, щоб вибрати ефективне обладнання, яке задовольнить саме ваші потреби потрібно проконсультуватися зі спеціалістами.
Для цього достатньо звернутися за контактними телефонами менеджерів Softis.ua: +38 067 360 07 07 +38 099 360 07 07 +38 073 360 07 07
Для вашої зручності ми підібрали найбільш поширені варіанти магістральних фільтрів.
-
Фільтр-колба – має зручні та компактні розміри, що дозволяє монтаж під мийкою. Пристрій складається з корпусу, який виготовлений з високоякісного пластику або нержавіючої сталі та змінних картриджів, що знаходяться в середині. Змінні елементи не дорогі, лише потрібно контролювати їх своєчасну заміну.
-
Фільтр колонного типу – представляє собою мінеральний бак, який в середині заповнений фільтраційною речовиною. Вона підбирається індивідуально, виходячи із початкового стану води.
-
Фільтр кабінетного типу – за способом дії схожий на колбу для очищення рідини, але відрізняється більшими розмірами та вагою. При цьому має більшу продуктивність та вищий рівень фільтрації.
-
Фільтри для холодної та гарячої води – окреме обладнання, яке враховує температуру рідини, що потрібно очистити. Існують моделі для води до 80°С та у межах 4-15°С.
-
Пом'якшувачі та фільтри для знезалізнення – іноді використовуються комерційними закладами для зменшення солей жорсткості та видалення сполук заліза чи марганцю.
Особливості встановлення фільтрів у кафе, ресторанах
Відповідальні власники комерційних закладів, як правило, обов'язково встановлюють спеціальні фільтри для очищення води в ресторанах, кафе. Таке обладнання часто називають фільтр для очищення води, яку використовують для приготування їжі. Прилад створює багатоступеневе очищення, починаючи від механічного і завершуючи мінералізацією для покращення смаку. При цьому відбувається знищення вірусів та бактерій. Встановлення такого обладнання у заклад харчування має проводитися в обов'язковому порядку.
Проте, для того, щоб обладнання працювало ефективно, рекомендується зробити попередній хімічний аналіз води, щоб визначити ступінь засоленості та забруднення води.
Популярні виробники фільтрів для води
Ми зібрали найпоширеніші моделі фільтрів, щоб ви точно змогли обрати необхідний.
Ecosoft – один з найбільш відомих українських виробників водоочисного обладнання. Компанія пропонує системи очищення для комерційного, побутового та промислового призначення. Саме добросовісне ставлення виробника до своєї продукції сприяє постійній довірі клієнтів.
Європейський виробник BWT заполонив український ринок вже понад 20 років тому. Вони пропонують обладнання для покращення стану води. Йдуть в ногу з часом, впроваджуючи нові технології під час виробництва.
Виробник Organic компанії «Діфрано Юніон» займає гідне місце на українському ринку, адже характеризується привабливими цінами, широким асортиментом, а також надійністю обладнання.
Leader – є одним з головних постачальників проточних фільтрів в Україні. Виробник пропонує американську якість та різноманітний асортимент продукції.
Також рекомендуємо звернути увагу на моделі марки Atlas Filtri.
Якщо ви досі вагаєтеся щодо вибору типу фільтра, рекомендуємо перейти на сайт softis.ua та дізнатися всі переваги того чи іншого обладнання. Крім того, ми пропонуємо постійні акційні пропозиції, тому ви точно знайдете належний товар.