Чи ефективне кип’ятіння для очищення води?
Кип’ятіння – це один з найдавніших способів очищення води. Ще наші пращури використовували такий метод, щоб зменшити кількість накипу в посудинах та мати змогу пити чисту та смачну рідину. Кип’ятити воду – це не тільки ефективний, а й економний варіант. Крім того, що для цього не потрібно багато зусиль та часу, а в такий спосіб знищується більшість хвороботворних мікроорганізмів. Особливо актуальним кип’ятіння є сьогодні у регіонах, де немає можливості постійно пити здорову воду, а джерела надходження рідини сумнівної якості. Та чи дійсно під час кипіння води відбувається ефективне очищення її від хімічних сполук, що мають суттєве перевищення?
Кип’ятіння як спосіб очищення питної води
Напевно кожен з нас стикався із ситуацією, коли у чайнику накопичується осад у вигляді білого нальоту. Якщо вода з-під крана чи криниці дуже забруднена, то білий наліт може утворюватися на стінках кухонного посуду, а також сантехніці. Використовувати таку воду для пиття на постійній основі не рекомендується. Тому часто люди користуються народним способом очищення води від надмірної кількості солей жорсткості, а саме просто кип’ятять воду. Але мало хто знає, що цей процес мало чим пов’язаний з очищенням води. здивовані? Зараз ми прояснимо багато речей щодо цього питання.
Почнемо з того, що після того, як вода пройшла термічну обробку, вона й дійсно зменшує кількість хімічних елементів у своєму складі. Йдеться про сполуки кальцію та магнію, які при температурі понад 80°С перетворюються в осад. Крім того, кип’ятіння бояться й більшість вірусів та бактерій. Але на цьому очисний процес закінчується. А це означає, що такі елементи, як хлориди, сульфати, а тим паче важкі метали, кип’ятіння точно не в змозі видалити. Ба більше, при високій концентрації останніх під час випаровування відбувається зворотній процес, а саме збільшення вмісту хімічних елементів. Виходить, що пити кип’ячену воду не так то й безпечно?! Професійні технології очищення води дозволять використовувати воду у сирому вигляді одразу з-під крана. Детальніше за номером: +38 067 360 07 07 +38 099 360 07 07 +38 073 360 07 07
Що потрібно пам’ятати, кип’ятивши воду?
Науковці наголошують на тому, що кип’ятіння – це абсолютно нормальний та безпечний процес, за умови, що вода має середній ступінь забруднення та незначне перевищення солей жорсткості. Простіше, то воду з-під крана впевнено можна кип’ятити, використовувати її для приготування їжі чи напоїв та пити в поодиноких випадках. При цьому не потрібно очікувати якогось відчутного покращення смаку, адже органолептичні показники після цього процесу ніяк не змінюються. Єдине, що варто врахувати – це відсутність солей важких металів.
Перекип’ячена вода може стати чудовою рідиною для поливу кімнатних квітів, а також використовується для побутових приладів, наприклад відпарювачів чи прасок. Адже зменшивши вміст солей жорсткості, рідина не завдає шкоди нагрівальним елементам приладів.
Кип’ятіння води чи фільтр для очищення?
Якщо ваша вода потребує очищення для покращення стану, щоб мати можливість її регулярно пити, потрібно вибрати спосіб фільтрації. Використовувати кип’ятіння, як основний спосіб очищення не розумно. Така вода не лише має дещо специфічний смак, а й може бути небезпечною. Найкращим способом прибрати сторонні хімічні елементи – є встановлення системи очищення для води, тим паче, що на сьогодні існує безліч варіантів фільтрів.
Компанія Softis пропонує краще обладнання у наступних категоріях:
-
Фільтри для питної води
-
Фільтри для побутової води
-
Комерційні та промислові системи
-
Системи очищення для квартир та поодиноких свердловин тощо
Правильно обравши систему очищення відповідно до вашої води, ви забезпечуєте родину не тільки постійно чистою рідиною, а й абсолютно безпечною для кожного члена сім’ї.